Vinobraní - na Kačinu přivezou tuny umělého sněhu, tradiční vinobraní cílí nově na rodiny

Den plný vína, hudby, zábavy pro celou rodinu a k tomu vyhlídka pěkného počasí čeká na návštěvníky zítřejšího Vinobraní na Kačině. Užijte si pěknou sobotu, vezměte celou rodinu a přijměte pozvání na zámek Kačina u Kutné Hory.

Svatý Mikuláš - Vinobraní na Kačině je součástí babího léta na Kutnohorsku už pět let. Letos v rámci jejich šestého ročníku v sobotu 9. září rozšiřují program pro malé návštěvníky a jejich rodiče. 

Pro nejmenší tak připravují speciální kulturní a doprovodný program. „Chceme udělat z našeho vinobraní událost, na kterou se budou už tradičně těšit nejen rodiče, ale také jejich malé ratolesti. Tvorbou rodinné akce vycházíme vstříc našim návštěvníkům a my samotní jsme za to rádi,” nastínil myšlenku Jakub Skyva, kulturní manager vinobraní. 

Součástí kulturního programu dětské části tak bude například představení a animační program Jakuba Koutského, iluzionisty a kouzelníka z Polabí. Během dne odehraje Jan Kašpar se svou manželkou několik pohádkových her z tradičního prostředí hradů a zámků, ke kterým se následně přidají pánové Dlouhý, Široký a Bystrozraký. 

Celý den se dětem a rodičům otevře celý zámecký areál, který v tento den obohatí prolézačky a stavby z velkých balíků slámy, kdy budou spolu s ERA parkem tvořit dětskou zónu se šlapacími traktory a atrakcemi. „Jedním z největších lákadel bude nápad Lukáše Rudolfského, který nechá dovézt několik tun umělého sněhu. Vytvořený sníh vydrží nejméně dva dny, proto nebude nouze o pořádnou koulovačku v září,” těší se Jakub Skyva. 

Pro dospělé připraví samozřejmě dobré víno, bohatý program s Dashou a BigBandem, Ivanem Mládkem a odbornými přednáškami.

Vinobraní na Kačině se v minulém roce zařadilo mezi TOP10 vinobraní, kdy událost za jeden den konání navštívilo přes 6 tisíc návštěvníků. 

Fotografie: zámek Kačina

Autor: Hermína Muchová | pátek 8.9.2017 8:34 | karma článku: 8,70 | přečteno: 558x