Vinobraní - na Kačinu přivezou tuny umělého sněhu, tradiční vinobraní cílí nově na rodiny

Den plný vína, hudby, zábavy pro celou rodinu a k tomu vyhlídka pěkného počasí čeká na návštěvníky zítřejšího Vinobraní na Kačině. Užijte si pěknou sobotu, vezměte celou rodinu a přijměte pozvání na zámek Kačina u Kutné Hory.

Svatý Mikuláš - Vinobraní na Kačině je součástí babího léta na Kutnohorsku už pět let. Letos v rámci jejich šestého ročníku v sobotu 9. září rozšiřují program pro malé návštěvníky a jejich rodiče. 

Pro nejmenší tak připravují speciální kulturní a doprovodný program. „Chceme udělat z našeho vinobraní událost, na kterou se budou už tradičně těšit nejen rodiče, ale také jejich malé ratolesti. Tvorbou rodinné akce vycházíme vstříc našim návštěvníkům a my samotní jsme za to rádi,” nastínil myšlenku Jakub Skyva, kulturní manager vinobraní. 

Součástí kulturního programu dětské části tak bude například představení a animační program Jakuba Koutského, iluzionisty a kouzelníka z Polabí. Během dne odehraje Jan Kašpar se svou manželkou několik pohádkových her z tradičního prostředí hradů a zámků, ke kterým se následně přidají pánové Dlouhý, Široký a Bystrozraký. 

Celý den se dětem a rodičům otevře celý zámecký areál, který v tento den obohatí prolézačky a stavby z velkých balíků slámy, kdy budou spolu s ERA parkem tvořit dětskou zónu se šlapacími traktory a atrakcemi. „Jedním z největších lákadel bude nápad Lukáše Rudolfského, který nechá dovézt několik tun umělého sněhu. Vytvořený sníh vydrží nejméně dva dny, proto nebude nouze o pořádnou koulovačku v září,” těší se Jakub Skyva. 

Pro dospělé připraví samozřejmě dobré víno, bohatý program s Dashou a BigBandem, Ivanem Mládkem a odbornými přednáškami.

Vinobraní na Kačině se v minulém roce zařadilo mezi TOP10 vinobraní, kdy událost za jeden den konání navštívilo přes 6 tisíc návštěvníků. 

Fotografie: zámek Kačina

Autor: Hermína Muchová | pátek 8.9.2017 8:34 | karma článku: 8,70 | přečteno: 558x
  • Další články autora

Hermína Muchová

Zrození Kleopatry

25.1.2018 v 10:21 | Karma: 9,46

Hermína Muchová

Blázinec v Českém Brodě

16.1.2018 v 7:30 | Karma: 8,97

Hermína Muchová

Útěky za vlastní identitou

5.12.2017 v 7:30 | Karma: 11,89
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1034x
Kulturní reportáže, psychologie, fotografie

www.hermuch.cz

Prodej fotoobrazů, vlastních i Vašich fotografií

Píši o kultuře a všem, co má dle mého názoru smysl, píši o každém, kdo za to stojí. Fotím vše co mě zaujme, běžné věci i makrofotografie - život pronikající pod povrch a detailům, které běžným okem nevidíme.

Život je divadlo, tak zkus to tak brát, jedinečná divadelní show, kde každý musí svoji roli hrát. Většina se drží své dané role, té, která mu do vínku byla dána, žije tak, aby postava byla společností akceptována. Náhle však přijde scéna, která v plánu a scénáři nebyla, jak uzpůsobit svoji roli, aby úsměv a duševní zdraví drama přežila?

Terapeutičtí Teddy králíci Sandeis

FB: Lucka Hermína Muchová

hermina.muchova@gmail.com