Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

Dnes se s ní mohou setkat dospívající již ve velmi nízkém věku......líbí se mi to jak každý vyzdvihuje to dnes, v dnešní době atd., jakoby to dříve nešlo a nedělo se to.

1 0
možnosti
MP

Alkoholikem v každém případě je ten, kdo má přinejmenším CHUT na alkohol. Platí na skutečné alkoholiky.Pokud nemá, nemůže být alkoholik. Chut na alkohol a rozumná konzumace není abstinence ani alkoholismus.

0 0
možnosti
MP

Když jsem bývalý kuřák, tak nejsem nekuřák ale vyléčený kuřák. Zajímavá logika.;-D

0 0
možnosti
JC

S kouřením je to trochu jinak než s alkoholem. Kouření tabáku je těžší závislost, hůře překonatelná, ale dostatečně dlouhá abstinence Vás vrátí na výchozí stav - receptory v mozku se přestaví a začnete-li znovu kouřit, budete zase začínající kuřák.

U alkoholu je to ale jinak. U alkoholika se metabolismus změní navždy, "krebsův cyklus" bude s alkoholem vždy počítat. Když tělo alkohol mít nebude, naučí se existovat bez něj, ale jakmile se alkoholik zase napije, je přesně tam, kde byl, když toho dočasně nechal. Nebude to začínající piják, ale alkoholik v tom stádiu, v kterém před časem začal abstinovat. (I když játra se mu mezitím třeba značně ozdravila.)

0 0
možnosti
SB

Prostě kdo se stal alkoholike, je jím již na celý zbytek života.

Tudíž existují pijící alkoholici a abstinující alkoholici, avšak nikoli vyléčení alkoholici.

3 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1034x
Kulturní reportáže, psychologie, fotografie

www.hermuch.cz

Prodej fotoobrazů, vlastních i Vašich fotografií

Píši o kultuře a všem, co má dle mého názoru smysl, píši o každém, kdo za to stojí. Fotím vše co mě zaujme, běžné věci i makrofotografie - život pronikající pod povrch a detailům, které běžným okem nevidíme.

Život je divadlo, tak zkus to tak brát, jedinečná divadelní show, kde každý musí svoji roli hrát. Většina se drží své dané role, té, která mu do vínku byla dána, žije tak, aby postava byla společností akceptována. Náhle však přijde scéna, která v plánu a scénáři nebyla, jak uzpůsobit svoji roli, aby úsměv a duševní zdraví drama přežila?

Terapeutičtí Teddy králíci Sandeis

FB: Lucka Hermína Muchová

hermina.muchova@gmail.com