Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A ještě jeden příklad za všechny : Moje kamarádka (52 let) den a půl ignorovala úpornou bolest jedné části hlavy (ač jsem jí podobný příklad -mimochodem se špatným koncem- vyprávěla). Diagnoza : krvácení do mozku, prasklá výduť, 5h na sále, záchrana za 5 minut 12, ochrnutá na půl těla (díky Bohu s poměrně příznivou prognózou). Mimochodem, všichni lékaři i ostatní zdravotníci odvedli a odvádějí skvělou práci, vlastně jí zachránil praktik, ke kterému původně šla a který to rozpoznal s urychleně jí odeslal dále.

0 0
možnosti

Já s Vámi, jakožto pacient, také nesouhlasím. Problém je ten, že se každý stydí a zdráhá své původní problémy pojmenovat. Léčí si nespavost/problémy s trávením/kožní problémy... a nikoliv problém s psychikou či se vztahem (osobním, s dětmi, pracovním, nízkým sebevědomím a následné obavy o budoucnost) či nedostatkem pohybu anebo zdravého životního stylu.To je, jako by s gynekologickým problémem šli k zubaři. Málokdo vyleží projev nemoci a dobere léky, natož aby nechal lékaře pátrat po příčině. Ve svém okolí nemám téměř nikoho, kdo by chodil pravidelně na prevenční prohlídky, natož aby prevenční opatření (včetně zdravého životního stylu) bedlivě (protože sám pro sebe) dodržoval.

To je, jako byste řekla, že nám škola špatně vychovává a na život připravuje děti. Pokud hapruje spolupráce součinitelů, nemůžete očekávat komplexní přístup ani dobrý výsledek.

Píši to a přitom si sypu popel na hlavu. Půl léta jsem teď prostonala s poměrně komplikovaným ORL onemocněním, které jsem si způsobila tím, že jsem návštěvu lékaře odkládala a samoléčila jsem se čajíčky a kloktáním či cucáním (omlouvala jsem se tím, že mám miminko-kojence). Nakonec jsem poslušně vybrala troje antibiotika...

Víte, já myslím, že to je hrozně jednoduché hledat příčinu u těch druhých. Tahle doba přinesla spoustu svobod, které jednotlivec nedokáže unést. Nechápe, že svoboda=odpovědnost, nechápe, že v tom Božím přikázání "miluj bližního svého.." je podstatné právě to "..JAKO SÁM SEBE".

Hezký den přeji

1 0
možnosti

Ja nevim, co se vam na tom postupu nezda. nekdy se pricina problemu proste zjistit neda, nebo nejde odstranit, tak se alespon tlumi projevy, aby clovek mohl alespon trosku normalne fungovat.

1 0
možnosti
Foto

Reaguji na Váš předposlední odstavec.

Není tak úplně pravda, že lékař má "splněno" tím, že nasadí na chronické bolesti hlavy prášky s vědomím, že jen tlumí příznaky a oddaluje řešení.

Rozbor příčin chronických bolestí hlavy je poměrně náročný, téměř vždy se najdou nějaké kritické body, jež mohou být původcem.

Podstatná většina nemocných však nechce, nemá trpělivost apod. se tímto rozborem zabývat a požaduje své pilulky štěstí, které potíže zamaskují, a to v takové míře, že dotyčný je schopen vést svůj původní život bez omezení. Řečeno stručněji - problém si každý musí odstranit sám, lékař pouze radí.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS